Is WiFi Straling Gevaarlijk?
De Risico's Van Wi-Fi Straling

Gebruik je Wifi?

Tenzij je op een onbewoond eiland of bergtop woont, ver weg van de bewoonde wereld, is het antwoord waarschijnlijk ja.

Computers, routers, smartphones, tablets, wearables, smart-tv’s en muziek en spel-systemen, thuisassistenten, smart meters en apparaten gebruiken tegenwoordig bijna allemaal Wifi.

Wifi zendt een ander soort straling uit dan wat van de zon en röntgenstraling komt, en Wifi is zowel in onze woning als in onze werkomgeving aanwezig. 

Wetenschappers hebben belangrijke effecten van Wifi-straling op onze lichaamsfunctie waargenomen. 

Wifi Straling Gevaarlijk Risico's Verminderen

WELKE SOORT STRALING STRAALT WIFI UIT?

WiFi-apparaten, die werken op radiofrequentie (RF), zenden elektromagnetische straling uit die niet-ioniserend is.

Hoewel niet-ioniserende straling een lager frequentieniveau heeft dan ioniserende straling, zoals ultraviolette (UV) straling en röntgenstraling, worden we constant blootgesteld aan Wi-Fi met onze draadloze apparaten. Niet-ioniserende straling is afkomstig van computerrouters, mobiele telefoons, bluetooth-apparaten, magnetrons en zelfs gewone elektriciteit.

IS WIFI STRALING SCHADELIJK?

Er zijn veel wetenschappelijke onderzoeken die een verband aantonen tussen blootstelling aan Wifi en ernstige gezondheidsrisico’s, van overgevoeligheidsreacties en auto-immuunziekten tot psychische problemen en kanker. Vooral baby’s en kinderen zijn vatbaar. 

Onderzoek heeft ook aangetoond dat blootstelling aan WiFi Straling o.a. andere oxidatieve schade en DNA-schade in hersencellen kan veroorzaken.

IS ER EEN VEILIGE AFSTAND VAN WIFI-STRALING?

De gezondheidseffecten van blootstelling aan Wifi-straling zijn afhankelijk van hoe ver u van uw router bent terwijl deze zijn Wifi-signaal uitzendt. 

De straling is direct rond het apparaat erg hoog en daalt na een paar meter drastisch. Er is echter beperkt onderzoek gedaan naar mogelijke gezondheidsrisico’s van constante langdurige blootstelling aan lage niveaus van straling

De onderstaande biologische effecten worden besproken:

gezondheidseffecten van elektromagnetische straling van lage sterkte

BioInitiative 2012, een organisatie van artsen en wetenschappers die blootstellingsnormen voor elektromagnetische (EM) straling (waaronder Wifi) evalueerde, stelde vast dat de bestaande openbare veiligheidslimieten die door de FCC zijn vastgesteld voor Wifi-apparaten niet toereikend zijn.  

Dit rapport is geschreven door 14 wetenschappers en deskundigen op het gebied van volksgezondheid en overheidsbeleid, om het wetenschappelijke onderzoek over elektromagnetische velden te documenteren. Nog eens twaalf externe beoordelaars hebben het rapport bekeken en verfijnd.

Het doel van dit rapport is om het wetenschappelijk bewijs over gezondheidseffecten van elektromagnetische straling van lage sterkte onder de huidige toegestane limieten te beoordelen. Nog niet alles over dit onderwerp is bekend, maar wat wel duidelijk is, is dat het er naar uit ziet dat de internationale veiligheidsnormen voor stralingsniveaus duizenden malen te hoog zijn.

De onderstaande biologische effecten worden besproken:

biologische effecten VAN EMF STraling van lage sterkte

Wifi Straling Baby Kinderen Effecten Gezondheid
“Niemand zou aanbevelen dat medicijnen die worden gebruikt in medische behandelingen en ziektepreventie, willekeurig aan het publiek worden gegeven, vooral aan kinderen. Toch komen willekeurige en onvrijwillige blootstellingen aan straling in het dagelijks leven voor.”

WAT KUNT U DOEN OM U TE BESCHERMEN
TEGEN WIFI-STRALING?

Gelukkig zijn er manieren waarop je jezelf kunt beschermen tegen Wifi-straling. 

Consumer Reports en de American Cancer Society geven een overzicht van manieren waarop u blootstelling aan RF-straling van WiFi-apparaten kunt beperken. 

Hoewel draadloze routers, wearables en slimme apparaten minder risico geven dan een smartphone, omdat ze niet tegen het hoofd worden gehouden, raden ze je toch volgende tips aan :

 

  • Gebruik bekabelde internetverbindingen in plaats van wifi, vooral in ruimtes met meerdere computers, zoals kantoren, klaslokalen en bibliotheken.
  • Plaats uw router niet op of naast een bed, bureau, bank of ergens waar u veel tijd doorbrengt.
  • Schakel ‘s nachts wifi-routers uit. Dit kan automatisch gebeuren met een stopcontact timer.
  • Houd draadloze netwerken op een veilige afstand van leerlingen op scholen en van jongere kinderen in huis.
  • Vermijd het gebruik van “wearables” zoals smartwatches en fitnessmonitors, aangezien deze apparaten in direct contact met uw huid worden gedragen.

Beperk uw gebruik van slimme apparaten, entertainmentsystemen met wifi, slimme thermostaten, thuisassistenten en andere draadloze apparatuur.

Maar in onze moderne wereld is het praktisch onmogelijk je van alle wifi-apparaten weg te houden (en dat zou je ook niet willen). Als u zich echter bewust bent van de straling die u omringt en concrete stappen onderneemt om uw blootstelling te minimaliseren, kunt u eventuele gezondheidsrisico’s aanzienlijk verminderen.

ZES BODYGUARD ALS BESCHERMING TEGEN WIFI STRALING

ZES Bodyguard producten neutraliseren EMF-straling zoals wifi straling en bieden energetische ondersteuning voor uw lichaam zonder de sterkte of kwaliteit van uw wifi-signaal te beïnvloeden. 

Onze ZES Bodyguard beschermingsproducten zijn gebaseerd op eigen Bio-Energetische technologie uit Duitsland en Oostenrijk.

Gebaseerd op de onderzoeken van Nikola Tesla, ontwikkeld door artsen en fysici en gepatenteerd in de VS en Europa.

Vermits wifi en andere types straling bijna overal en altijd rond ons aanwezig zijn, is het belangrijk om 24/7 en waar we ook zijn, ons te beschermen tegen straling. 

ZES Bodyguard biedt een uitgebreid gamma producten aan, van wearables zoals armbanden en hangers tot pads voor onder uw matras. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *